Mezi nejrozšířenější plody našich zahrad jsou pravděpodobně jablka, které se dají zpracovat na mnoho různých způsobů.
Například taková chuť a vůně lahodné štrůdlu se skořicí...
Ne ve všech receptech si však najdou své místo i jablečné slupky - ty je třeba často potřeba oloupat a odstranit. Pokud patříte k těm, kteří je odhazují do odpadkového koše, zadržte ruku!
Je to velká škoda, pokud vezmete v úvahu, že jablečné slupky obsahují kromě vitamínu C i vápník, hořčík, železo, polyfenoly a jiné - pro organismus příznivé - látky. A jak je tedy zpracovat? Usušte je a získáte výborný nápoj.
Jablka, jejichž slupky chcete použít, musíte samozřejmě umýt a pak oloupat. Slupky usušte v troubě či sušičce a uschovejte v čisté, uzavíratelné nádobě. K přípravě šálku jablečného nápoje bude stačit hrst sušených slupek. Přelijte vařící vodou a přidejte cukr, případně citron. Slupky můžete použít i ve směsi s bylinkami, které v tomto období vzkvétají.
Podle odborníků má dokonce i léčivé účinky, pomáhá snížit krevní tlak. Sušené slupky mohou jako křížaly konzumovat všichni, kteří se snaží zhubnout, obsahuje prý látky, které jejich úsilí vydatně podpoří.
v diskusi je 1 příspěvků